U17: Ny välförtjänt seger borta mot Häcken

Share

Under söndagen åkte U17 ner till Göteborg för en knepig bortamatch emot ett duktigt BK Häcken. BP hamnar ytterligare en gång i ett underläge men som tidigare under denna säsong vis ...

Under söndagen åkte U17 ner till Göteborg för en knepig bortamatch emot ett duktigt BK Häcken. BP hamnar ytterligare en gång i ett underläge men som tidigare under denna säsong visar laget prov på karaktär och kan säkra en välförtjänt seger. Slutresultatet blir till slut 4-3 till BP.

Text: Philip Kämpe

Direkt från avspark sätter BP som vanligt full fart framåt och har ett läge att ta ledningen direkt. Men istället lyckas hemmalaget Häcken trycka in ledningsmålet efter bara några minuter till följd av något passivt försvarsspel hos BP. I samma situation som Häcken tar ledningen blir BP:s försvarsgeneral och lagkapten Jonathan Westerberg tyvärr skadad och måste kliva av.

En mardrömsstart för BP, men precis som förra helgen hemma mot Halmstad när man hamnade i ett underläge, svarar BP på ett positivt sätt och spelar upp sig. BP kommer under den första halvleken upp i tvåsiffrigt i hörnor och till slut kan man kvittera på en fast situation. Efter att Häcken inte lyckats rensa bort en frispark är Sebastian Håkansson sist på bollen och kan peta in 1-1.

BP börjar den andra halvleken precis som man avslutade den första och när matchklockan står på 60 minuter spelade visar resultattavlan 4-1 till gästande BP. Omar Faraj, Paulos Abraham och Jesper Ceesay är det som gjort varsitt mål i början av den andra halvleken.

BK Häcken lyckas reducera BP:s ledning två gånger i slutet av matchen men närmare än så kommer dem inte och BP kan åka hem till Stockholm med tre nya pinnar i kampen om guldet i U17 Allsvenskan.

”Jag är nöjd med matchen från minut 3 till minut 70 då vi spelar den fotbollen som vi vill spela. Vi tappar lite fokus och tar lite fel beslut sista 20 min av matchen.” konstaterar BP:s tränare Jacob Kellgren efter matchen.

Nu gäller det för BP:s U17 att ladda om batterierna för att nästa söndag kl 13.00 gästar toppkonkurenten FC Djursholm Grimsta IP. BP ligger just nu på en andraplats i tabellen med 21 poäng medan Djursholm befinner sig på en tredjeplats med 20 poäng. Leder gör Elfsborg som har spelat in 24 poäng.

U17 Allsvenskan slutspelsserie

BK Häcken – BP

3-4 (1-1)

Mål: 1-0, 1-1 Sebastian Håkansson, 1-2 Omar Faraj, 1-3 Paulos Abraham, 1-4 Jesper Ceesay, 2-4 (straff), 3-4

Domare: Oguz Acikgöz

Publik: Ingen uppgift

BP:s laguppställning:

Kristoffer Westerberg – Marcus Lindell, Jonathan Westerberg (K) (Daniel Svensson), Sebastian Håkansson, Axel Wallenborg (Rasmus Dahlén) – Endreas Tesfai, Alper Demirol, Jesper Ceesay – Zeidane Inoussa, Omar Faraj (Kristoffer Grauberg Lepik), Paulos Abraham