U19: Lidnersk knäpp hos Krstic bakom vändning hemma på Grimsta IP.

Frostig start på dagen som skulle kunna ge häng på titeln respektive öppna poängkolumnen för BP och Täby i lördagsmatchen på Grimsta IP. Spänningen tätnar i slutspelsserien och ...

Spänningen tätnar i slutspelsserien och under helgen kommer positionerna i toppen av tabellen definieras.

Erik Engberg tar ut riktningen under genomgången före match på ett sedvanligt lugnt och metodiskt sätt. Känslan efter match hos densamme är både lättnad och glädje sen både taktik och ork sattes på prov av ett starkt Täby.

BP producerar framåt omgående och slår tre hörnor innan tio minuter gått. Inga riktigt vassa avslut från någon förutom Marcos Issa som frestar med ett skott från snäv vinkel.
Hemmalaget utnyttjar sin snabbhet och teknik när man sköljer fram bra på kanterna. Axel Wallenborg hittar fram med åtskilliga pass på spelare i fart som kan hota gästerna.

Täby håller ihop grejerna bra när BP kombinerar sig fram, i sitt eget anfallsspel är man dock lite ivrig med sista passningen som blir aningen hård eller oprecis.

Efter halvtimmen kuggar spelet och passningarna i bra för BP men givet det är det vindstilla i chansväg. Gästerna däremot lyckas peta in bollen på en av få chanser med ett snett inåt bakåt spel, 1-0 effektivt och snyggt.
Gästerna spelar sig in i matchen och hittar ett sätt att få hemmalaget att jaga mycket boll i slutdelen av första halvlek.

BP öppnar andra halvlek starkt och tar ett stadigt grepp om händelserna i en kvart. I minut 62 när spelet utjämnats gör Christos Liantas en jätteräddning ner mot höger stolpe och gjöt med den mod i hemmalaget. Gästerna trycker kort därefter ytterliggare en boll mot och den här gången i samma stolpe , men med lite flax studsar den rätt för BP och rinner ut bakom linjen.

BP får i 69e minut hål på gästerna sedan Gabriel Krstic sliter sig loss löper diagonalt 50 meter för att känsligt servera bollen till Aron Sandén som chippar in kvitteringen. Fem minuter senare snor samme Sandén till sig en förlupen boll och lägger in matchavgörande 2-0, vackert så.

Aron direkt efter match om känslan att återigen vinna.

-En stor lättnad. Vi gör en bra insats då vi inte ger upp och med lite mer skärpa kan vi även avgöra matchen tidigare. Otroligt skönt att återigen få göra mål, men framför allt skönt att vi tar 3 poäng!!

Matchen antar en mer fysisk karaktär senare delen av halvleken och det delas ut en och annan tjuvsmäll som dagens domare följsamt tar hand om.
Matchens sista 20 minuter är ansträngt spännande för båda gängen , chanser finns åt båda håll men BP är det starkare av lagen och segrar.

Täby inkasserar sin tredje raka uddamålsförlust och förtjänar mer en så med sitt sportsliga , gedigna och konsekventa fotbollsspel.