U19 seriesegrare efter storseger

I en på förhand oviss match med två starka lag fick vi se en bra start från bägge lag i värmen på Grimsta IP. Tabelläget, skickligheten i lagen gav en perfekt nerv och kravställnin ...

I en på förhand oviss match med två starka lag fick vi se en bra start från bägge lag i värmen på Grimsta IP. Tabelläget, skickligheten i lagen gav en perfekt nerv och kravställning på alla inblandade.

Jack Lahne löser upp motståndet i minut 10 med ett initiativ när han löper sig ren och frestar med ett skott. Annars är det AIK som ger hemmalaget en släng av åksjuka när man i fart lyckas med mycket i fotbollsväg de första tjugo minuterna.

BP förlitar sig på ett gediget grundspel och hanterar passagerarplatsen bra. Det kreativa spelet blir lidande och anfallen sporadiska i den matchplan man lagt upp och där verkligheten också erbjuder en svår motståndare. Senare delen av första halvlek kroknar AIKs självklarhet något och tänder lyset för hemmalaget som hittar vägar fram till avslut. Jack Lahne är närmast i en försvarsinriktad halvlek från serieledarna.

AIK dårå, bra som fanken. Fart, tempoväxlingar och avslut är stapelvara i en halvlek man ska vara helnöjd med. 0-0 i paus är hyggligt rättvist. En intressant start på andra halvlek där hemmalaget tycks kalibrerat en del inställningar på sina instrument och tydligt vill göra mer av mindre.

Om det börjar med Amadeus Sögaards gedigna insats i varje given situation är oklart men han visar en rygg för de andra att följa. Inte helt ologiskt öppnar BP och Marcos Issa poängkontot i 59e minut när han via AIKs duktige målvakt sätter bollen i mål. Assisten kommer från Gabriel Krstic som jagar upp bollen från egen planhalva och serverar Issa. Krstic själv noteras i protokollet för 2-0 målet i 67e minut när han på Victor Fors assist broderar yrsel i AIK försvaret, poesi i rörelse avslutas i krysset. Hemmalaget jobbar igenom varje situation noggrant och hanterar ödmjukt sitt övertag i matchen. 3-0 genom Issa i 73e minut känns rättvist sett till scenförändringen i andra halvlek. Ett mycket fint fotbollsmål.

Christos Liantas i hemmaburen kliver i detta skede in i matchen och räddar en straff samt petar ett givet mål i ribban när gästerna har chans att ta sig tillbaka in i hetluften. Gabriel Krstic stänger matchen till 4-0 via stolpen när han springer ikapp Issas raka boll i djupled och gör sitt andra mål. Allt detta kokas ner till serieseger för BP med fem omgångar kvar och huvudtränare Dalibor Savic summerar.
– Vi är tacksamma över att vårt långsiktiga arbete på träning och med förberedelser ger resultat och ser nu fram emot nästa resa i slutspelet.
– Jag vill också passa på att tacka alla som gjort den här prestationen möjlig spelare, tränare, materialare, fysioteamet, webben grymt jobb!