U19: Vinst i avslutning mot Trelleborg

Drygt en minut spelat och kapten Sebastian Ungman Backlund visar vägen i snålblåsten genom att nicka in värmande 1-0 på Ahmed Bonnahs hörna, summa cum laude! BP fortsätter g ...

BP fortsätter gladfotbollen och gör mer av mindre. Man vinner meter med lyckade brytningar och omställning men även med kvickt passningsspel.

I minut 15 antecknar sig tidigt inbytte Mert Tuncer (Bonnah oturligt skadad i samband med första hörnan) i protokollet när han slår in 2-0 på hörna direkt i mål.

Gästerna kontrar framgångsrikt vid ett antal tillfällen men BP avvärjer de flesta egentliga farligheterna innan avsluten kommer. De vassa avsluten som ändå kommer tar Christos Liantas säkert hand om.

BPs bollövertag i första halvlek omsätter man bra i avslut på och mot mål och ledningen hade kunnat vara större än två mål.

Pigg närmast krispig inledning av andra halvlek från 22 rödkindade killar som bjuder till och gör match av matchen i snögloppet.

I minut 65 nickar Aron Sandén som på senare tid närmast kunna tonsätta telefonkatalogen in 3-0 på ett väl avvägt inlägg från Marcos Issa. Uppbyggnaden när Oskar Fallenius tar bollen 50 meter diagonalt innan han lämnar över till Issa är fotboll man gillar, bra.

Gästerna som gediget jobbat igenom matchen reducerar sent i andra halvlek  från elva meter , distinkt i nättaket otagbart för Liantas.

BP coachas för sista gången i U19 sammanhang av Dali Savic som får avsluta en lång och framgångsrik tid i akademin med en seger, matchen mot Trelleborg blir en både välspelad och värdig finale för duon Savic/ Engberg.