U21 förlorade trots bra spel
Jack Lahne var pigg (på bilden i Åtvidaberg). Foto: Henke Råssmo

U21-serien går in i de sista omgångarna. Det redan slutspelsklara BP tog under tisdagseftermiddagen emot Hammarby IF hemma på Grimsta i en match som innehöll flera seniorspelare i ...

U21-serien går in i de sista omgångarna. Det redan slutspelsklara BP tog under tisdagseftermiddagen emot Hammarby IF hemma på Grimsta i en match som innehöll flera seniorspelare i båda trupperna. Efter en jämn match kunde Hammarby vinna med 2-1 efter ett vackert avgörande mål.

Vi fick se en välspelat match på ett, som vanligt, soligt Grimsta där båda lagen bjöd upp. Vi är vana att se BP vara spelförande och ha ett större bollinnehav, något som syntes även i den här matchen.

Hammarby var dock blixtsnabba i omställningarna och efter knappa kvarten så smäller det till och i steget kan Leo Bengtsson spräcka målnollan till ledning för bortalaget.

BP skulle kvittera, även det på en omställning. Efter några korta pass på mittfältet så frispelas Marko Nikolic som visar kyla från straffområdeslinjen och smäller in kvitteringen till 1-1. Ställningen höll sig in i halvtidsvilan, trots att det fanns chanser att bryta det läget.

Efter tio minuters spel in i andra halvlek så kliver Hammarby fram, mitt i en stark BP-period, och kan sätta segermålet. Det är vackert at se när Rebin Asaad får fin träff med högerfotens yttersida och kan följa bollen med blicken upp i närmsta krysset. Bara acceptera att motståndarna får bra träff ibland, också.

BP jobbar på för kvittering och är nära flera gånger om. Pigge Jack Lahne är igenom vid några tillfällen, men före detta BP-målvakten Benny Lekström lyckas avstyra chanserna. Slutspelsklara BP låter några seniorspelare vila under slutet av matchen, samtidigt får vi se flera U19-spelare testa på bra motstånd, något som självklart kommer att vara nyttigt för utvecklingen.