Underläge i halvtid av Elitettan-kvalet

Halvtid i kvalet till Elitettan. Efter förlust, 2-1, hemma på Grimsta har BP ett underläge att vänta i returen kommande lördag. Segerfixare för Lidköpings FK var, som vanligt 2017, ...

Halvtid i kvalet till Elitettan. Efter förlust, 2-1, hemma på Grimsta har BP ett underläge att vänta i returen kommande lördag. Segerfixare för Lidköpings FK var, som vanligt 2017, skyttedrottningen Sandra Lagerbratt som satte två mål, närmast på egen hand. BPs reducering i sista matchminuten sattes av Michelle Rojas Flores, ett mål som kan visa sig viktigt.

Vi brukar säga att solen alltid skiner på Grimsta, denna söndag valde dock himlen att skicka varenda regndroppe till Grimsta och spelet blev därefter. Spända blickar och axlar, bollar som stack iväg i den våta mattan och en allmänt kall och blöt tillställning gav en tillknäppt historia där båda lagen inte riktigt lyckades skapa chanser som skickade varma luftströmmar genom kroppen.

BP öppnade piggt och hade bollinnehav och uppfinningsrikedomen under de inledande tio minuterna. Bollen gick genom lagdelarna och det kändes lovande. Då föll den berömda blixten, i Lidköpings första anfall kommer ett hårt inspel från högerkanten, i BP-försvaret blir det en miss och Lagerbratt (30 mål i serien) kan peta in ledningsmålet från nära håll. 0-1 och regnet föll hårdare och hårdare över Grimsta.

Första halvlek dominerades sedan av gästerna som kom i farliga anfallsvågor och stundtals lyckades BP inte få upp bollen på offensiv planhalva.

I andra halvlek kom BP återigen igång piggt och kom i några anfall, alla dock utan att resultera i en kvittering. Tjugo minuter in i andra halvlek skulle istället Lidköping utöka. Sandra Lagerbratt får mycket yta och kan båda sikta och skjuta från cirka 30 meter. Skottet, det går i en klockren bana upp i krysset. Vackert, bittert – bitterljuvt.

BP skulle dock svara på det utökade underläget och laget visar upp en stark vilja, trots den våta mattan ibland leker med den annars så tydliga bollkänslan hos BPs spelare. BP skapar chanser, men det är först när klockan passerat 89 minuter som reduceringen ska komma. En lång period av BP-press avslutas med att Esti Montes De Oca hittar in med bollen i straffområdet och efter några studsar är det Michelle Rojas Flores som stöter in 1-2 och skickar in lite hopp i BP-laget inför returen kommande helg.

Vi är halvvägs genom kvalet, 1-2 i första matchen är fullt möjligt att vända i returmötet på Framnäs IP lördag 14 oktober 14.00.