Ungt BP förlorade mot tungt SJK
Alexander Nilsson gratuleras till målet Foto: Erik Bjernulf

BPs herrar spelade andra träningsmatchen på två dygn under söndagen. Flera unga spelare fick chansen från start, tillsammans med de spelare som hittills mer hängt i gymmet än på pl ...

BPs herrar spelade andra träningsmatchen på två dygn under söndagen. Flera unga spelare fick chansen från start, tillsammans med de spelare som hittills mer hängt i gymmet än på planen. Det unga BP förlorar en jämn match, 1-2, mot finska ligasexan SJK. BPs målskytt var Alexander Nilsson, som gjorde sitt första seniormål i BP-tröjan, 27 år gammal.

BPs startelva
Rasmus Emanuelsson – Johan Falkmar, Ludvig Öhman, Adam Groundstroem, Erik Figueroa – Jacob Ortmark, Moustafa Zeidan, Maikel – Petar Petrovic, Alexander Nilsson, Rasmus Alm

Matchen inleds i skapligt tempo och båda lagen letar vägar fram. BP skapar chanser tidigt, bland annat hinner Alexander Nilsson först i en löpduell med SJK-målvakten. Nilsson lyfter bollen över målvakten men får se bollen, lite retligt, studsa och landa precis bakom målets överliggare. Minuter senare är det rejäl oreda i SJKs straffområde och bollen tar tillslut i stolpen efter att fyra BP-spelare haft möjlighet att avsluta, men istället passat vidare.

Gästerna ska ta ledningen på en snabb omställning. Tillslut står Jesse Sarajärvi alldeles för fri och alldeles för nära mål för att inte kunna förvalta. 17 minuter står det på klockan, men bara minuter senare ska BP kvittera. Återigen kommer Nilsson i djupled, men den här gången vinner hann ett motlägg innan han knorrar in målet från straffområdeslinjen. Kvitterat på Grimsta.

Kvitteringsglädjen blir dock kortvarig, bara minuter senare är gästerna i ledning igen efter en snabb omställning där BPs försvar går bort sig. Aristote Mboma är iskall när han placerar 2-1 för SJK.

I andra halvlek görs flera i båda lagen. SJK byter målvakt i paus och sedan tickar bytena på med ungefär ett var femte minut. Självklart dras tempot ned av det, vilket inte ger något flyt i matchen. BP är dock laget som försöker gå framåt för att skapa möjligheter för den där kvitteringen som skulle sitta så skönt. Men närmare än Moustafa Zeidans frispark i ribban kommer inte BP, visst hade vi kunnat ropa på straff när Jacob Ortmark rivs ner, men en träningsmatch är inte dagen vi gnäller som högst på det.

Glädjande i matchen var att Ahmed Bonnah, Markos Issa och Adam Groundstroem fick sina första minuter i en seniormatch, efter flera fina insatser i U19 och U21. Unga spelare som fortsätter att utvecklas.

För BP återstår nu en träningsmatch innan Allsvenskan drar igång. Lördag 24 mars 15.00 kommer Djurgårdens IF till Grimsta för genrep inför Allsvenskan.