Upp i serieledning

Share

Stundtals värmde spelet lika mycket som solen när BP på lördagseftermiddagen besegrade Telge United. Det började med ett stolpskott och slutade med tvåmålsseger. I högsommarvärm ...

I högsommarvärmen på Grimsta ställdes BP mot Södertäljelaget Telge United, som började matchen optimistiskt och med hög intensitet. Det tog 10-15 minuter innan BP lyckades ta över och komma igång med ett snabbt passningsspel runt motståndarna. Mer och mer lyckades man flytta runt boll och motståndare, och så småningom kom målchanserna. Isabell Hammarbäck träffade stolpen med ett skott som gick i båge över målvakten, och Eldina Ahmic fick iväg ett distansskott som gick i ribban. Det var sedan Ahmic som efter 36 minuter kunde bryta måltorkan med en strålande frispark från ca 25 meter.
Med några minuter kvar av halvleken fick Julia Olsson fram en passning till Daniella Novakovic, som kom i fint läge in i högerkanten av straffområdet. Skottet tog på målvakten, men bollen droppade in bakom henne, och BP gick till halvtidsvila med en 2-0-ledning.
I andra halvlek fortsatte BP-dominansen, med ett varierat anfallsspel. Efter ett fint samspel på högerkanten mellan Isabell Hammarbäck och Novakovic gick bollen in till Michaela Larsson som ganska enkelt kunde sätta 3-0. Telge svarade omedelbart, då Susan Kiryo i nästa minut drev förbi några spelare och slog in reduceringen förbi Nichole Persson i BP-målet.
Trots stor BP-dominans och många klara chanser blev det inga fler mål. Patricia Üre i Telge hade ett par ganska farliga skott i slutet av matchen, men BP-supportrarna slapp vara alltför nervösa de sista minuterna.
Sammanfattningsvis blir det höga betyg för ännu en fin laginsats, med stundtals riktigt fint passningsspel centralt och flera fina attacker på kanterna. Visst kunde man hoppas på att någon av Filippa Walléns fina vänsterlöpningar skulle ha resulterat i mål, men i dag kom alla mål från högersidan. Efter tre fina mål kan det tyckas gnälligt att klaga på effektiviteten, men med alla de chanser som skapades borde det ha blivit större siffror till slut. Mot Boo och Sätra bör nog fler bollar gå strax innanför ribban och stolparna istället för i dem och strax utanför.

Tränaren Marcelo Fernández var nöjd med insatsen:
-Vi hittade många kombinationer i vårt anfallsspel i dag och skapade många chanser. Visst kunde vi ha fått in några bollar till, men vi gläds över femte raka vinsten i serien och att vi har hanterat det täta spelprogrammet på ett bra sätt. Inte minst är jag nöjd med mittfältsspelet av Eldina Ahmic och Tessan Dahlberg.

Med segern gick BP upp i serieledning, möjligen bara tillfälligt. Bland söndagens matcher finns Sätra – Hässelby; vid vinst går Sätra åter upp i topp.

För BP väntar nu två lördagar med tuffa och mycket viktiga bortamatcher mot Boo FF och Sätra SK. Nästa hemmamatch spelas 18 juni mot IFK Nyköping.