Upp i serietopp efter 4-1!

Share

Efter bland annat två mål av Michelle Rojas Flores blev det en siffermässigt klar seger för BP i lördagens seriefinal mot Södersnäckornas BK. Med tanke på motståndarnas tidigare re ...

Efter bland annat två mål av Michelle Rojas Flores blev det en siffermässigt klar seger för BP i lördagens seriefinal mot Södersnäckornas BK. Med tanke på motståndarnas tidigare resultat och deras väl kända farlighet vid fasta situationer kändes segern inte säker förrän fjärde målet kom i 84:e minuten.

BP inledde matchen piggt och fick en hörna redan efter några sekunder. I åttonde minuten kom första rejäla målchansen i form av ett skott av Malin Broberg. Efter den starten kändes det lite överraskande att det var Södersnäckorna som tog ledningen, då Malin Nykvist tog vara på ett inspel från högerkanten och inte gjorde något misstag från central position i straffområdet. Det var nog mycket viktigt för BP:s självförtroende och lugn att kvitteringen bara dröjde knappt tio minuter. Ellinor Lindbom erövrade bollen på mittfältet, drev bestämt framåt och fick på ett högt skott från uppåt tjugo meter som innebar hennes första mål i årets serie. BP tog mer och mer över matchen, men hade som i tidigare matcher problem i uppspelsfasen. Det blev ofta för omständligt och ”småduttigt”, vilket Södersnäckorna med hjälp av hög press några gånger lyckades utnyttja och erövra bollen nära BP:s straffområde.
Michelle Rojas Flores visade spelglädje på vänsterkanten och kom fram fint ett par gånger utan att lyckas hela vägen fram till mål. Utdelningen kom först i 25:e minuten efter en kontring, där Daniella Novaković snabbt drev upp bollen centralt, spelade ut till Rojas Flores som drev inåt plan och från sin favoritposition perfekt knorrade in ett lågt skott vid bortre stolpen. ”Klassmål” hördes på läktaren, och ingen protesterade. Drygt tio minuter rensade Södersnäckorna ett vänsterinlägg från en offensiv Filippa Wallén, Rojas Flores tog hand om andrabollen långt ut på vänsterkanten, hittade inbrytningsvägen igen och fick till ännu en fin högerträff. Den här gången blev det ett högt skott, med lika perfekt knorr och BP kunde gå till pausvila med en tvåmålsledning.
I början av andra halvlek skapade lagen varsin farlig chans där målvakterna fick rädda fint. Fortfarande var det BP som dominerade med bra kämpatakter. Generellt lämnade dock passningsspelet en del att önska. Vi fick se många bra kombinationer, men också alltför många passningar som inte nådde rätt mottagare. Vetskapen om att Södersnäckorna hade gjort nitton mål på tre matcher, varav flera på fasta situationer, gjorde att matchen inte kändes avgjord förrän Daniella Novaković i 84:e minuten gjorde sitt fjärde mål för säsongen efter en fin löpning och en kylig avslutning.
Segern på ett strålande soligt Grimsta innebär att BP nu leder Division 1 Södra Svealand efter tre segrar och en oavgjord.

Från dagens andra matcher kan vi notera att Sätra slog Älvsjö med 3-0 och nu är ett av tre lag som skuggar BP i tabelltoppen.

Redan nu på tisdag kväll ställs BP mot Älvsjö på Grimsta, då i första omgången av Svenska cupen 2018-19. Nästa seriematch spelas mot Täby FK på bortaplan lördag 12 maj.

Fakta Division 1 Södra Svealand
BP – Södersnäckornas BK
4-1 (3-1)
Mål: BP: Ellinor Lindbom 16; Michelle Rojas Flores 25,37; Daniella Novaković 84 Södersnäckorna: Malin Nykvist 8
Gula kort: BP: Fia Grönborg Södersnäckorna: Azra Durakovic
Domare: Sofie Gustavsson
Publik: ca 170

BP:s startelva:
Nichole Persson – Emilie Eriksson, Felicia Thörngren, Lovisa Norrby, Filippa Wallén – Michaela Larsson (Marie Segerholm 77), Ellinor Lindbom, Fia Grönborg (Eldina Ahmić 77), Michelle Rojas Flores (Estibaliz Montes de Oca 70), Daniella Novaković – Malin Broberg