Utökad serieledning efter ny trepoängare
Jubel efter 3-0 Foto: Örjan Jacobsson

I värmen på Grimsta lyckades BP ta ytterligare en vinst och försvara den nyvunna serieledningen. Gästerna IFK Nyköping höll spelet väl uppe från start, och de första tio min ...

I värmen på Grimsta lyckades BP ta ytterligare en vinst och försvara den nyvunna serieledningen.

Gästerna IFK Nyköping höll spelet väl uppe från start, och de första tio minuterna neutraliserade lagen varandras anfallsspel effektivt. I trettonde minuten arbetade sig BP fram på vänsterkanten och backen Filippa Wallén kom för ovanlighetens skull i en insideslöpning. Efter inspel från Sofia Albertsson kunde hon från ganska nåra håll dra till hårt med vänstern och göra sitt första mål för säsongen.
Efter målet tog BP över mer och mer med sitt sedvanliga goda passningsspel. Nyköping fick svårare och svårare att bygga upp sitta anfallsspel, inte minst med hjälp av fint, tidigt presspel från Sofia Albertsson, Michaela Larsson och Fia Jonsson. Trots stort bollinnehav skapade BP inte mycket framåt. Nyköping fick jaga mycket men fick också oftast tid att samla försvaret. Med fem minuter kvar av halvleken kom så ett av matchens snyggaste anfall, där Daniella Novakovic, Michaela Larsson och Isabell Hammarbäck snabbt och effektivt sågade sig fram på Nyköpings planhalva. Hammarbäck kom in i straffområdet och fick till ett avslut som gick i mål via bortre stolpen.
När sedan Fia Jonsson precis före paus nickade in 3-0 efter en vänsterhörna från Eldina Ahmic kändes matchen avgjord.
Nyköping ville annorlunda, och kom ut till andra halvlek med nytt mod, som stärktes rejält genom reduceringen i fjärde minuten. Efter en frispark droppade bollen ner till lagkaptenen Amanda Nordlie som inte gjorde något misstag.
En period följde där BP hade svårt att få till något övertygande spel, Nyköping vädrade ytterligare reducering och matchen kändes inte på något sätt avgjord. Inga fler mål kom dock, och till sista kvarten hade BP återtagit kommandot och segern var till slut aldrig riktigt hotad.
-Det var definitivt inte vår bästa match för året, men det visar ändå styrka att trots detta än en gång vinna. Tio raka utan förlust är starkt oavsett nivå, kommenterade tränaren Marcelo Fernández direkt efter match.

Lagkaptenen Isabell Hammarbäck gjorde en fin match på mittfältet och var ofta den som stod för behövliga tempohöjningar i anfallsuppbyggnaden.
-Det tog lite tid för oss att hitta vårt spel, och det blir lite fler felbeslut när det är så här varmt, men i stort tycker jag att vi gjorde en bra match. Nu siktar vi mot tolv raka utan förlust innan det blir sommaruppehåll!

Efter Boos vinst mot Sätra i lördags leder nu BP serien med tre poäng. Nästa match för BP är redan på onsdag, mot Tyresö FF på bortaplan. Sista matchen före uppehållet spelas onsdag 28 juni, då Älta IF gästar Grimsta.

Fakta Division 1 Södra Svealand
BP – IFK Nyköping
3-1 (3-0)
Mål: BP: Filippa Wallén 13; Isabell Hammarbäck 40; Fia Jonsson 44 Nyköping: Amanda Nordlie
Varningar: BP: Isabell Hammarbäck Nyköping: Alma Sjödahl, Hanna Friberg
Domare: Ayse Bozkurt
Publik: ca 125

BP:s lag:
Nichole Persson – Julia Olsson, Sofia Nilsson, Lovisa Norrby, Filippa Wallén – Fia Jonsson, Isabell Hammarbäck, Eldina Ahmic, Daniella Novakovic (Maja Edlund 89), Sofia Albertsson (Madicken Stigberg 57) – Michaela Larsson (Alexsandra Lobanova 87)