Share

Stabilitet, kontinuitet, gnet.  "Droppen urholkar stenen, inte genom sin kraft, utan genom att ständigt falla." BP är trygga i sina rutiner som genererat bra resultat. I ett ...

Stabilitet, kontinuitet, gnet.

”Droppen urholkar stenen, inte genom sin kraft, utan genom att ständigt falla.” BP är trygga i sina rutiner som genererat bra resultat.

I ett på förhand spännande och ovisst möte med Stocksund för P19 i tredje omgången av Ligacupen, där bägge lagen kom stärkta av segrar från förra helgen, blev till slut hemmalagets skicklighet avgörande.

Efter en noggrann och försiktig start trycker Ervin Gunan ett avslut strax över på inspel från Fonti Kanu i fjärde minut. BP hittar en period av bra passningsspel där man bland annat tar sig ner och skapar fasta situationer på hörna. I minut 10 kort därefter öppnar Kristoffer Grauberg Lepik poängkontot efter att Sebastian Nsiona-Mbesi Håkansson listigt skarvat ett inlägg. En vrist i nättaket , vackert så.

Uppemot halvtimmen spelat har hemmalaget etablerat goda vanor och skapat en handfull avslut. Efter en hörna har man också en boll i mål som blir bortdömd för offside. Med fortsatt tålamod i spelet kan Lepik slita sig fri på högerkanten i minut 34, bestämt tar han sig ner till kortlinje och kan spela in bollen som Gunan tar med sig i mål från nära håll.

Gästerna tar sig framåt i banan med fart vid några tillfällen under halvleken men har inte marginalerna med sig. BP bryter anfallsförsöken om än inte kliniskt så vid exakt rätt ögonblick.

I minut 44 stänger Fonti Kanu halvleken med sitt  3-0 mål assisterad med en precis djupledspassning från Gunan.

BP spelar gediget och det är lätt att charmas av den funktionella tekniken i laget, bla från Felix Bennarp som så behärskat skapar sig ett par tre meter vid varje bollbehandling.

Andra halvlek har knappt börjat så har Milan Hadji Hussein placerat in 4-0 assisterad av Gunan. Hemmalaget spelar därefter med stort sjävlförtroende ork och fantasi. Matchbilden får lite slagsida i och med hemmalagets spelövertag och när BP matchar samtliga avbytare kan de hålla både energi och engagemang högt.

Utvecklingschef/chefstränare Roger Palmgren efter match.

-Jag är stolt och glad över killarnas professionella inställning under inledningen av ligacupspelet. I dagens match är jag särskilt nöjd med den självklarhet spelarna jobbar för att återerövra boll.