BP befäster serieledningen efter fyrverkeri
Viktor Gyökeres slog till dubbelt. Foto: Erik Bjernulf

Carl Starfelt nickade till tidigt och Viktor Gyökeres satte två snabba sent i första halvlek. BP hade 3-0 i halvtid och försvarade sig starkt genom hela matchen. Mot slutet avsluta ...

Carl Starfelt nickade till tidigt och Viktor Gyökeres satte två snabba sent i första halvlek. BP hade 3-0 i halvtid och försvarade sig starkt genom hela matchen. Mot slutet avslutade Christopher Brandeborn fyrverkeriet och säkrade tre nya poäng hem till Grimsta.

Återigen fick vi ett tidigt BP-mål. På den fjärde hörnan på tio minuter var det Carl Starfelt som nådde högst och fick in sitt första mål för säsongen. En fin start för, det för dagen, guldklädda BP.

Efter målet föll BP ner i försvarsposition och lät Helsingborg ta över spelet mer och mer. De riktigt rejäla målchanserna uteblev dock och BP avstyrde de lägen som kom.

Under de sista minuterna av första halvlek skulle matchen avgöras. Budomir Janosevic slår en flack utspark som studsar igenom HIF-försvaret och fristället Viktor Gyökeres. Gyökeres, som tar studenten imorgon tisdag, var klinisk ensam med Matt Pyzdrowski i HIF-målet. Bara minuter senare pressar BP ner HIF och efter en del spel så slår Johan Falkmar ett inlägg som Viktor Gyökeres nickar in. 3-0, halvtid och leenden för BP.

I andra halvlek sätter HIF högsta fart för att få till en snabb kvittering, bland annat får Janosevic sträcka ut vid två tillfällen. Janosevic ska dock hålla ytterligare en nolla i årets Superettan, för BP försvarar sig oerhört bra matchen igenom. Mot slutet orkar inte HIF med sin forcering, istället kan BP gå för ett fjärde mål. Det kommer också, Viktor Gyökeres lämanr över bollen till Christopher Brandeborn som avslutar lågt från nära håll. 4-0, fyrverkeriet komplett.

BP befäster serieledningen och parkerar på 31 inspelade poäng efter tolv spelade matcher.