Samhällsansvar
Foto: Erik Bjernulf

Samhällsansvar

BPs ungdomsverksamhet är en gigantiskt rörelse och gör stor samhällsnytta i den värdefulla fritid som skapas för 4000 ungdomar i 260 lag i seriespel. Utöver fotbollsverksamheten så jobbar vi med ytterligare riktade projekt under samlingsnamnet Mötesplats Västerort. 

Väx med BP
I BP erbjuder vi glädje och utveckling. Här är alla välkomna. Hos oss växer man, på såväl som utanför planen – och här får alla chansen att uppleva glädjen med fotboll oavsett om man vill spela med sina kompisar, eller satsa på en karriär inom fotbollen. Vi vill låta så många som möjligt utnyttja den möjligheten och spela så länge som möjligt. Välkommen att växa med BP du också.

Mötesplats Västerort
Utöver vår fotbollsverksamhet arbetar vi också med samhällsstödjande aktiviteter (CSR) under samlingsnamnet Mötesplats Västerort som innefattar Nattfotboll, Tjejfotboll, Första Jobbet, Skolträffen. För Mötesplats Västerort (Grimsta) har vi som mål att bli Sveriges bästa och mest välbesökta fotbollsanläggning.

Nattfotboll
Organiserad spontanfotboll är ett effektivt verktyg att minska kriminalitet och skadegörelse. På lördagskvällar öppnar vi idrottshallar i Smedshagen, Grimsta och Hässelby Villastad och erbjuder fri aktivitet för ungdomarna i området.

Tjejfotboll
Tyvärr prioriteras killarna ofta när satsningar görs på integration för ungdomar. För BP är det självklart att
jobba jämställt även i våra integrationsprojekt. Flickfotboll Västerort är ”prova på idrott” för flickor som
aldrig varit med i en förening.

Första Jobbet Västerort
Ungdomar i våra projekt får chansen att jobba på våra matcher, hjälp med CV och en möjlighet till
sommarjobb/praktik hos våra partners.

Schyssta Ledare/Schyssta Lirare
Vi strävar efter att ha de schystaste ledarna och varje ledare har undertecknat ett ledarkontrakt. Det innebär att man skrivit under att man följer föreningens värdegrunder.

Schyssta Lirare innebär att varje lag utser sin Schyssta Lirare genom diskussioner i gruppen kring detta. Dessa premieras varje år med en speciell utmärkelse. Dessutom får alla spelare 13 år gamla en föreläsning av Friends.